Créixer en benestar

  • Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) , en el món, 1 de cada 7 persones joves de 10 a 19 anys pateix un trastorn mental.
  • Segons l’estudi de l’ONG Internacional *Bullying Sense Fronteres, els casos d’assetjament escolar a Espanya continuen en augment, ja que 7 de cada 10 xiquets i xiquetes pateixen tots els dies algun tipus d’assetjament i ciberassetjament.
  • En 2020 es van suïcidar a Espanya 14 xiquets i xiquetes menors de 15 anys, el doble que l’any anterior.

La salut mental de xiquets, xiquetes, adolescents i joves ha sigut, tradicionalment, la gran oblidada i infravalorada. Amb aquestes xifres tan alarmants és necessari donar visibilitat als problemes de salut mental en la infància i adolescència, visibilitzar les conseqüències de l’assetjament escolar i el ciberbuyillng, i parlar sense tabús del suïcidi. Per a això, i amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2022, la Federació Salut Mental CV organitza la jornada Créixer en Benestar dirigida a tota la comunitat educativa. En ella abordarem la salut mental infanto juvenil i la importància de l’escola i la figura de l’i de la docent en la vida de l’alumnat.

L’escola hauria de ser sempre un espai segur. No obstant això, per a molts xiquets i xiquetes el seu col·legi o institut s’ha convertit en la font d’una mena de violència del qual són víctimes i que exerceixen els seus propis companys i companyes: es tracta de l’assetjament escolar o bullying.

Els problemes de salut mental poden, en gran manera, previndre’s o almenys reduir el seu impacte, amb l’ajuda de la comunitat educativa, col·laborant en la detecció precoç de símptomes, educant en habilitats intra i interpersonals i fomentant hàbits de vida saludables. De la mateixa manera que fem amb la salut física és molt important cuidar la salut mental des de la infància, oferir eines per a una bona higiene emocional.

A més, l’escola és el millor lloc per a començar a sensibilitzar sobre aquest tipus de problemes. Els problemes de salut mental han sigut durant molt de temps tabús. La falta d’informació ha portat al fet que existisca un rebuig social cap a les persones amb problemes de salut mental. Un rebuig que ha pesat, en moltes ocasions, més que la pròpia malaltia.

Créixer en benestar s’emmarca en Mestressa La Vida A LES Aules, un projecte de sensibilització i promoció de la salut mental en l’entorn educatiu que duem a terme des de Federació Salut Mental Comunitat Valenciana.

Federació Salut Mental Comunitat Valenciana es una entidad sin ánimo de lucro que agrupa, actualmente, 30 entidades formadas por personas con problemas de salud mental y sus familias. Nuestro objetivo es mejorar la calidad de vida de las personas con problemas de salud mental y la de sus familiares y/o personas allegadas.

Jornada Crecer en bienestar

‘Créixer en benestar’

Dia 2 de novembre a les 18 hores en la sala d’actes del centre esportiu i cultural La Petxina

L’objectiu de donar visibilitat als problemes de salut mental en la infància i adolescència

Organiza

Logo Federació Salut Mental Comunitat Valenciana
Logotipo CIPI

Colabora

Ajuntament de València