Què entenem per salut mental?

“Estat de benestar en el qual l’individu realitza les seues capacitats, supera l’estrés normal de la vida, treballa de manera productiva i fructífera, i aporta alguna cosa a la seua comunitat”

Plan de Acción Salud Mental 2013-2020 de la OMS

“La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència d’afeccions o malalties”

Definición presentada por la OMS en su Constitución aprobada en 1948

Qualsevol persona al llarg de la nostra vida podem tindre problemes de salut mental. Per això les iniciatives de promoció de la salut mental resulten fonamentals. Segons la mateixa OMS

“La promoció de la salut mental consisteix en accions que creen entorns i condicions de vida que propicien la salut mental i permeten a les persones adoptar i mantindre maneres de vida saludables. Entre elles hi ha una sèrie d’accions per a augmentar les possibilitats que més persones tinguen una millor salut mental”
El 25% dels ciutadans europeus experimentarà un problema de salut mental durant la seua vida
El 27% de la població adulta a Europa es veu afectada per problemes de salut mental, és a dir, 93 milions de persones
L’Organització Mundial de la Salut estima que, en el 2020, la depressió serà la segona causa més important d’incapacitat en el món.
A l’Europa dels Vint-i-set, es calcula que el 15% de la població ha rebut ajuda a causa d’un problema psicològic o emocional i que el 72% dels ciutadans han pres antidepressius en algun moment de la seua vida