Servicio de Promoción de la Salud Mental y Prevención de la Exclusión Social de las Personas con Problemas de Salud Mental
Programa financiado por:
Logo Generalitat Valenciana. Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Per solidaritat altres fins d'interés social
Logo Generalitat Valenciana

Servei de Promoció de la Salut Mental i Prevenció de l'Exclusió

La informació que es facilita des del servei d’informació i orientació està relacionada tant amb els problemes de salut mental i les seues conseqüències, com amb els recursos existents, i amb el moviment associatiu.

Aquest tipus d’informació suposa un gran alleujament per a familiars i persones amb problemes de salut mental, ja que comencen a entendre la situació, senten que no estan soles, i que hi ha un ampli ventall de recursos en la Comunitat per a atendre persones amb problemes de salut mental, i sobretot, que hi ha més gent en la mateixa situació i moltes persones en la qual recolzar-se.

Una altra de les necessitats que cobreix aquest servei és el foment del moviment associatiu. A Espanya, com en altres països, s’ha demostrat que hi ha situacions més suportables quan les comparteixes amb un grup d’iguals. En el cas de la salut mental això és encara més important a conseqüència de l’estigma que recau sobre aquesta malaltia. Conéixer a persones que han passat o estan passant pel mateix i veure que han recuperat el seu projecte vital fa més suportable la recuperació.

Finalment, mitjançant aquest programa es poden detectar demandes o necessitats conjuntes que no estan cobertes, per a transmetre-les a l’administració pública i fomentar la creació de nous recursos o modificació dels ja existents per a complir amb les demandes reals de les persones amb diversitat funcional.

Què fem?

  • Informar sobre problemes de salut mental
  • Orientar sobre recursos de la xarxa pública i privada als quals poden tindre accés així com prestacions de qualsevol índole.
  • Orientar sobre tràmits legals i prestacions socials
  • Derivar als serveis de les nostres associacions tenint en compte les necessitats de la persona o bé la derivació a altres recursos externs quan la problemàtica no correspon amb la cobertura que nosaltres oferim.
  • Facilitar espais d’acolliment per a familiars que necessiten una orientació i suport en la presa de decisions així com en la comprensió de la malaltia.

Persones ateses en 2020

Tipus de demanda

Tipus de demanda